دانشگاه جامع علمی کاربردی برگزار کرد:اولین همایش مهارتی نقش آموزش های علمی کاربردی در توسعه اشتغال کشور

۲۱ دی ۱۴۰۰ | ۱۵:۳۳ کد : ۵۸۹۷۴ اخبار روزانه منتخب

به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استان تهران غرب؛ با حضور دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر اصغر کشتکار قائم مقام رئیس و معاون آموزش دانشگاه جامع علمی کاربردی، اولین همایش مهارتی نقش آموزش های علمی کاربردی در توسعه اشتغال کشور(ویژه روسای مراکز آموزش علمی کاربردی استان تهران و البرز) در مرکز آموزش علمی کاربردی علامه طبرسی برگزار شد.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این همایش گفت؛ جایگاه دانشگاه جامع علمی کاربردی در نظام آموزش مهارتی، نقش‌آفرینی در حوزه اشتغال و فناوری است و از مزایای این دانشگاه وجود مراکز رشد همجوار با صنعت است.

وی در ادامه بر پیوند میان آموزش و پرورش و نظام آموزش عالی مهارتی تأکید و ادامه داد؛ در حال حاضر این ارتباط کمتر شده و می طلبد که در جهت افزایش آن گام های موثرتری برداشته شود، هنرآموز وقتی وارد هنرستان می‌شود، باید آینده خود را در نظام آموزش عالی کشور نیز ببیند. دوره کاردانش براساس نیاز تعیین شده و باید در نظام آموزش عالی هم بتواند کارایی داشته باشد. نزدیک شدن به وزارت آموزش و پرورش برای ایجاد پیوستگی باید مورد توجه قرار گیرد

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: تأکید رهبر معظم انقلاب در موضوع اشتغال، آموزش نیروی انسانی متخصص، کارآمد و متناسب با نیازهای بازار کار و ارتقای توان کارآفرینی با مسئولیت نظام آموزشی کشور است که باید مورد توجه قرار گیرد.

در ادامه این همایش قائم مقام رئیس و معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: دانشگاه باید دنبال نیاز آفرینی باشد، باید مشاغل پردرآمد را پیش‌بینی کند و براین اساس نیرو پرورش دهد.

دکتر اصغر کشت کار درخصوص نقش دانشگاه علمی کاربردی در توسعه کشور افزود: بیکاران بسیاری در کشور وجود دارند، اما براساس آمار بیکاران زیر دیپلم بسیار کمتر هستندآمار بیکاران با تحصیلات زیر دیپلم ۳۱ درصد، بیکاران بی سواد ۳ درصد، بیکار با تحصیلات عالی ۴۲ درصد و بیکار با تحصیلات دیپلم ۲۴ درصد است.

وی در ادامه افزود: اگر آموزش در علمی و کاربردی و فنی و حرفه ای با کیفیت انجام شود، مشکل اشتغال حل خواهد شد. شغل‌هایی که تازه ایجاد می شود تحصیلات عالی می خواهد. هیچ شغلی تصور نمی شود که نیاز به آموزش نداشته باشد.

در ادامه این همایش مهدی حاجی سیاری مدیرکل آموزش صدا و سیما، دکتر حمیدی زاده عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی،  بهروز ریاحی رئیس هیات موسس مرکز علمی کاربردی زاهدان و دکتر مجدالدین نتایج تحقیقات خود را در خصوص نقش آموزش‌های علمی کاربردی در توسعه و اشتغال کشور ارائه دادند.

در پایان آقای دکتر ملکی ضمن جمعبندی مباحث ابراز امیدواری کرد که با برگزاری این نوع همایش ها بتوان گام های مؤثری در آموزش های علمی کاربردی و کمک به اشتعال و کارآفرینی برداشت،  وی در ادامه بیان کرد؛دومین همایش نقش آموزش های علمی کاربردی در اشتغال و توسعه کشور در اسفندماه سال جاری برگزار خواهد شد.

( ۱ )

نظر شما :